sâmbătă, 27 aprilie 2024

Jurnalul emotiilor

 
Azi
Desi, e abia vineri si pentru multi a inceput vacanta scolara sau concediu. Pentru mine inca nu, mai am o zi de munca. Ziua a fost oricum proasta de dimineata incepand.

Afara
Vreme ciudata, dimineata racoare, schimbatoare si nicidecum vara sau iarna, undeva pe la mijloc. 

Starea de bine
Azi e facuta praf. Dimineata vrabiilor galagioase mi-au stricat somnul si odihna. Atata galagie de m-au capiat. Porumbeii de la geamul de la baie ma iau si aia o pauza, dar vrabiile astea a paguba zici ca au fost in dimineata asta. 

Ma gandesc
Prin cate incercari si emotii am trait in ultima luna. Mai bine zis de cand a inceput anul. 

Sanatatea
 E praf! Pur si simplu nu inteleg de ce pierd oameni si alte bucurii ale vietii din cauza sanatatii. Am pierdut o relatie din cauza sanatatii. Am pierdut 2 plecari din Bucuresti din cauza sanatatii. Ce sa mai sunt pur si simplu dezamagita de starea mea de sanatate. Nu am reusit nici acum sa dau de cap acestei ciudate oboseli si blegeli a organismului. M-a darimat psihic. Nu pot face curatenie in casa cum trebuie, plimbari nici atat, trag de mine sa ajung si la munca in asa hal sunt acum. 
  Mai am o varianta de incercat, daca nici asta nu merge, ma las batuta si asta e. Nu am facut nicio analiza serioasa la ficat. CT ul nu cred ca vede mare lucru in afara e acele hemangioame. Habar nu am.    Pur si simplu nu mai pot. Simt ca parca mi se scurge viata in zadar si nu pot face nimic pentru a nu trece prin ea vegetand doar. Problema asta nu o am de un sau doi sau trei ci de ani de zile doar ca in ultimii 2 ani s-a agravat de cand am facut Covid.
     Vitamine am luat vorba aia cu carul, mai nou iau ginkoforte cu quenzima dual, nimic niciun efect. Ce sa mai zic de rugaciuni si mers la biserica cat am putu, nici nu mai pomenesc de cate ori si cum ma rog zilnic si in zadar. 

Bucatareala
Ce sa mai scriu la capitolul asta? Foarte slab. 
Din cauza oboselii gatesc mai rar. Intre timp mi-am luat o friteuza, nu e mare grozavie, dar nu-i mai fac in ulei prajit pentru baiat, prajesc decat foarte rar. 
Daca imi trec starile astea de blegeala si oboseala cu noul tratament pe care il voi incepe si sper din suflet, e posibil sa dau iama in piete/market la cumparaturi.
Ce as vrea sa fi facut, poate chiar si fac Doamne ajuta!, sa fac o ciorbita de miel, chestii facute la gratar, frigarui, eventual peste facut cu mujdei, aperitive gen vinete, salate crude si eventual si ceva prajiturele.

Recunoscatoare?
Doar ca duc pe picioare oboseala si pot ajunge la munca pentru a avea banutii necesari. 

Dezamagiri
Un om drag mie m-a parasit inca din ianuarie spre final, credeam ca va reveni si ne vom impaca. Din pacate, dezamagirile se tin lant. M-am trezit singura intr-un vartej al emotiilor cu care ma lupt de cateva saptamani bune. Prea multe nesimtire si la metrou am vazut, la casele de market nu au rabdare toti pe repede inainte. Chiar nu pricep ce se intampla si in ce era traim.

Reusite
Sigur ca nu totul e negru in viata mea. Am reusit sa mai scriu cateva texte, nu foarte multe. A aparut si al treilea articol, in sfarsit la un an de la trimiterea lui la redactie. Motivul? Au fost altii mai importanti inainte sa apara in revista. Nu poti lupta cu unii si altii deja consacrati. 

Ce as dori
Zile linistite si cu spor la curatenie acasa. 

Imi e dor de...
De un om ca sa ma asculte si sa fie alaturi de mine.

Astept sa...
Fireste sa vina vacanta. Fara sa ma gandesc ca altii... cum vine asa trece. 

Ce ma enerveaza...
Oamenii care te dezarmaza si iti strica cheful de viata. 

Ma deranjeaza...
Oamenii care se stramba la tine si nu inteleg de ce nu iti plac cainii, de ce nu accepti sa stea in casa, animalele in general. Fiecare avem niste preferinte. Nu toti suntem in turma... ca sa zic asa.

Planuri?  
Cu asemenea probleme de oboseala nu mai fac niciun plan, ca nu ma tin de el. Am renuntat sa mai tin agenda, doar un calendar lunar ptr a nu uita de platile facturilor sau programarile la doctori.

Observ ca...
In ultima perioada am cam luat-o pe aratura. Nu mai fotografiez sau ce fotografiez sunt banalitati, nu le pot spune prostii ca nu sunt.  De la ce fotografiam eu pana aucm ceva timp m-am trezit ca fotografiez frunze flori pomi... Doamne sfinte! ce naibii se intampla cu mine? iar am luat-o pe urma turmei! 
Sigur ca sunt lucruri frumoase dar sa le privesc si atat. Nu stiu de ce m-a afectata sa mult despartirea asta. Ma afecteaza fiecare om cu care incerc sa incep o relatie si nu imi iese. 
Hotarata sa ma adun!

TV/NET
Ma uit la Shigun de cand a inceput. E fascinant cum il joaca pe Toranaga. Nu pot sa zic ca pilotul/barbarul ajuns pe taramul Japoniei m-a dat pe spate cum joaca, dar cu siguranta joaca mult mai bine fata de celalalt, actorul ala oricum nu mi-a placut vreodata. Eu rar ma uit la filme. Daca actorii joaca prost degeaba, sa fie filmul filmului. Nu mi-a placut atitudinea lui Mariko, se putea si mai bine, dar asa e povestea nu o schimb eu acum. In schimb, traditiile lor erau mult prea absurde. Peste toate exceptional realizat!

Imi doresc foarte mult...
Sa gasesc un remediu pentru oboseala asta, blegeala sau ce o fi caci nu ma lasa sa imi traiesc viata, mi-a stricat multe relatii, multe activitati, multe planuri s-au naruit, vacante si multe altele. Pur si simplu m-a obosit oboseala asta care nu imi da pace si nu ma lasa sa imi vad de viata asa cum e nevoie. M-am rugat eu dar nu merge asa, pana nu am si tratament adecvat pot sa merg la toate bisericile pamantului ca nu functioneaza.

Bucuria zilei 
Primul episod dintr-un un anime japonez: The Misfit of Demon King Academy. Sezon 1.

Terapie cu mine
Scris doar pe blog. Citit dimineata putin. 
Zero minute de gimnastica azi. Fotografiat zero.
Daca tot vine aceste zile de vacanta sunt binevenite niste schimbari majore. Am inceput cu aplicatia care imi fura aiurea timpul si nici macar nu aveam socializare sau asa ceva. 
Cred ca am nevoie si de niste limite in ce priveste si aplicatia tiktok si instagram. Alea doua inca au ramas active. Fb l-am dezactivat, posibil sa-l sterg dupa Paste. Ma mai gandesc. 

Ciudatenia saptamanii...
Mereu am zis sa nu mai dau cersetarilor bani sau altceva, dar am zis sa fac o exceptie si iata patania: am dat uneia 3 lei, iar dupa ce am iesit din curtea bisericii alti 4 m-au asaltat, 3 au renuntat si al patrulea s-a tinut dupa mine ca nu vrea bani ci sa-i cumpar ceva de la magazin, in fine am ajuns in magazin si lepra cu pricina incepuse sa puna in cos fara numar... i le-am pus in brate si i-am zis o paine 2 banane si o caserola cu ceva de papa gata facut. Nu a mai zis nici pas, a acceptat si a plecat cu cele 3 produse care fireste nu erau pentru 5 copii de acasa... etc... 
In viata mea am zis ca nu mai fac asa prostia cum am putut face saptamana asta. Am zis sa fac si eu un bine, o pomana ceva acolo de dragul de-a face, mai bine imi vedeam de drumul meu.

Cam asa opereaza cersetorii din ziua de azi in grup. Asa ca, de sarbatori ma feresc sa mai merg la biserici. Aveti grija la Biserica Spiridon Nou cand mergeti! 
doi sunt in curte si alti 4 pandesc de afara prin gard de nici nu-i vezi.
Doamne fereste!
Am cautat putin pe internet
Iata ce am gasit:

Art. 341. - Orice persoană care, deşi dispune de mijloace de trai sau are putinţa să-şi procure întreţinerea prin muncă, cere pomană în public, comite delictul de cerşetorie şi se pedepseşte cu închisoare corecţională de la una la 6 luni.

8 comentarii:

  1. analizele de fier ti le-ai facut?poate e vb de o anemie.Si vitamina D ar fi bine s-o testezi.Pentru ficat analizele uzuale sunt relevante, daca acelea nu sunt bune poti face investigatii in plus.Fa o cura cu liv, silimarina, suc de morcov, mar si sfecla. Tinctura de papadie, ghimbir, coada soricelului.Cura de minim 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut toate analizele. Anemia se pare ca inca persista desi am scapat de starile de lesin. Astept cu ingrijorare rezultatul de la RMN facut saptamana ce a trecut. Sa intelegc a ceaiul e slab. Tincturi nu am incercat niciodata pana acum. Am luat esential forte. Altceva ma deranjeaza de ce doctorii nu ma iau in serios cand le spun de aceste probleme. Cura 3 luni? Bun. Incercam si pe asta. Stii cum e, pana nu incerc si alte variante sa nu zic nu. De 2 luni iau ginkoforte, quenzima dual si magne cu b-uri si degeaba, nu se simte cine stie ce imbunatatire. Ma straduiesc sa fac tot ce pot. Multumesc si sarbatori minunate!

      Ștergere
    2. rezolva anemia, ca de aici iti vin multe probleme.Ai idee care e cauza? iti recomand sideral forte sau/ si Lactiferon plus, ambele sunt foarte eficiente, desi mai scumpe.Si cura cu suc de mar, sfecla rosie, morcov, cum ziceam mai sus.Tinctura de urzica e f buna la anemie

      Ștergere
  2. Eu, în general, cumpăr ceva de mâncare. Odată am avut surpriza să mi se spună: ,,Haideți, doamnă, ați dat aiurea banii pe mâncare!!!" Altădată am oferit unei mame un bănuț și după ce mi-a mulțumit, mi-a cerut o sumă mai mare (100 lei). Și eu mi-am pierdut încrederea în oameni. Nici nu mai știi: e bine sau nu să oferi în zilele noastre???

    Eu o să continui să ajut (când pot, cum pot), iar dacă va fi o înșelătorie la mijloc, să fie păcatul respectivului. Ce pot să spun mai mult?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Și eu am stări de oboseală persistentă și, bineînțeles, un somn fragil. Uneori simt că alerg într-un cerc vicios din care nu mai pot ieși. Fac tot posibilul să mă autoreglez pentru că starea mea nu îmi dăunează doar mie, ci și celor din jur.

    În privința odihnei și a stării de liniște ajută picaturile de valeriană și uleiul esențial de levănțică.

    Am o anemie veche care îmi dă regulat târcoale (oboseală, slăbiciune, piele uscată, insomnii etc.) Ai putea să îți faci analize să vezi cum stai cu fierul și să iei tratament.

    Până la vârsta asta nu credeam în energie, în puterea gândului ori a rugăciunii. Dar acum sunt mai atentă la cuvintele și gândurile cu care mă ,,hrănesc". Iar când mă simt la capătul puterilor, îngenunchez in fața icoanei și îi spun lui Dumnezeu tot ce am le suflet. Și cred că mă aude și cred, cu îndârjire, că printr-un om, printr-un concurs de împrejurări, îmi va întinde o mână de ajutor.

    De asemenea, obișnuiesc să fac lucruri care îmi plac (fotografii, lectură, blog, sport, plimbări în natură).

    Nu te necăji pentru cei care pleacă. Un om care e menit să fie în preajma ta știe cum funcționezi și cum te poate ridica, cum te poate sprijini. Oricum nu îl poți împiedica pe cel care vrea să plece. Nu poți controla asta!

    Dar toată ființa ta e in controlul tău! De la cuvânt, gând, credință, hrană, alegeri, atitudine, fixarea unor comportamente sănătoase etc., toate astea sunt în controlul tău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred si in puterea gandului si a rugaciunii dar degeaba ai asta daca nu o ai si pe cealalta. Am inceput sa caut ce se poate, orice varianta, nu se poate sa nu existe ceva care sa ma ajute in lumea asta. Diferenta intre ce faceama cum 10 ani si ce fac acum este ca nu doar ma plang si atat, am inceputs a si fac ceva pentru asta. M-am intristat pentru ca viata mi-a dat doar oameni ciudati si rai in jurul meu, ma gandeam oare asa oi fi si eu de am atras doar oameni rai si prefacuti. Dupa o varsta incepi sa te iei la bani marunti. Daca chiar eu am fost problema in poveste? Si, la ce se reduce aceasta problema? cum o definesc? Nici nu mai stiu. Cert este ca aceasta blegeal si oboseala mi-a afectat o groaza de activitati si relatii. De asta m-am pornit asa pe mers la doctori, pe tratamente, pe variante ceva gasesc sa ajut organismul sa revigoreze. Fier am tot luat, naturist si tardyferon, apa de ploaie, o gramada de vitamine, b,uri magneziu calciu zinc dar ce nu am luat si de mult timp iau nu de o luna doua sau un an, de cativa ani si niciun rezultat. Nimic nu a dat rezultate, doar mi-a controlat putin starea de lesin cu care ma confruntam deseori. Am devenit o luptatoare fara sa imi propun, dar am mult de facut si de vazut.

      Ștergere
  4. Imi pare rau ca ai probleme de sanatate, cunosc aceste stări prea bine, cauta pe google despre adrenal fatigue și chronic fatigue syndrome.
    Din propria experienta iti spun ca daca iti fortezi organismul cand acesta nu are rezerve de energie, mai rau ajunge sa decompenseze.
    Eu nu am gasit "formula magică", simptomatic ma ajuta uleiul de peste sau sa pun o perna cu apa fierbinte la mijloc.
    Iti doresc multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns. De rezolvat nu mai sper, dar macar sa ma tin pe linia de plutire cat de cat sa fac fata jobului si ce am de facut drumuri fortate de imprejurari. Peste am inceput sa consum, dar se pare ca din sursele gasite pe net mai am nevoie de niste alimente pe care nu le consum decat foarte rar. Ne refacem lista de cumparaturi. Revin cu vesti, sper bune.
      O saptamana cum va doriti!

      Ștergere

Progresele (6)

 Ziua 7 Draga Eu, te felicit pentru ziua de ieri. desi erai cam obosita si nu prea bine ai reusit sa iesi din casa si sa iti petreci cateva ...