vineri, 8 decembrie 2023

Ce ma inspira?

 Ma gândesc la mentori, la dezbateri și tot felul de cărți, dar azi nu m-a inspirat decat frigul si gerul. Ma plang de ger nu de frig,  frigul imi place dar in anumite limite.   
Dupa un weekend cu un final prost, as zice, am inceput lunea nu prea cu entuziasm mare. Trezitul de dimineata nu ma prea place, nici eu pe el. insa am introdus un nou obicei greu clar schimarea traseului casa job pentru evitarea aglomeratiei de la metrou, se stie piata unirii este renumita, ma refer la unirea 2. Inca mai am probleme tehnice, dupac e ies de la job parca sunt teleghidata pe acelasi trotuar, aceeasi strada. M-am urmarit azi, incredibil cu corpul e pur si simplu ca un robot. 

Mi-a fost greu cu mersul pe jos, ma adaptez greu insa imi zic ca la munca orium am mai multa munca de birou si am timp sa-mi odihnesc destul picioarele in 8 h.
Imi doresc tare mult sa se schimbe anul urmator mai multe lucruri, lucruri in bine si eliberare de trecut.
Ieri am facut dimineata fotografii din mers. 
Mersul pe jos. M-ar interesa subiectul din punct de vedere medical. O sa rascolesc cateva surse sa vad despre ce este vorba.

Ma uit cum ziua trece pe langa mine si nu scriu nimic. Sunt putin pierduta in spatiu legat de tema artiolului urmator. Inca e haos. 
A venit si iarna între timp.
Am traversat Cișmigiu când ningea:
















Am omis azi saptamana asta miercurea fara cuvinte. Ma lupt cu somnul zilnic. Cafeaua e la loc de cinste, zilnic. Cu alimentatia incerc sa iau masuri. In ultima luna am mancat exagerat de mult, mancaruri gustari, noaptea nu obisnuiesc dar daca nu ma infranam in aceasta saptamana sigur acolo ajungeam. Asa ca, mi-am propus sa tin un fel de post, carne oricum nu mai consum ca inainte. Sa nu mai mananc intre mese, sa nu mai rontai. M-am ingrasat cam 4 kg daca nu mai mult si nu imi dau seama, hainele mi spun. Deja nasturele de la blugi abia il inchid. O pereche nici nu ma mai incap cum trebuie. Asadar, mancatul asta aiurea si haotic nu e ok. Sigur, cele mai multe alimente care nu imi fac rau la stomac sau la gastrita.


Iata ce am ascultat dimineata. Fara zahar deloc. Nu merge total. Zahar brun la pliculet impartit in 3 pentru 3 zile/ parti ptr cafea. nu  mai mult.

Pentru cei care pot tine posta fara a avea probleme cu anemii e fericit. La mine treaba e mai complicata pentru ca trebuie sa tin seama si de deficitul de fier si magneiu cu care m-am confruntat ani de zile. 
Am invatat ca hidratarea este foarte importanta si iarna. 
Painea e complicata, aleg cu faina integrala. Ferice de cele care isi fac painea in casa. Eu nu ma pricep de niciun fel. 
Pestele, probleme grele si pretul e super greu. 

4 comentarii:

  1. Cismigiul nins, pare din alta lume / poveste. Ce frumos este.
    Mi-am amintit ca am prins o iarna cu zapada in Bucuresti - si a fost chiar frumos.. :)
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, prima oara cand merg asa sa ma plimb si sa fac fotografii iarna in Cismigiu in timp ce ninge. Numar pe degete cand am fost in Cismigiu cand a fost si zapada si atunci a fost asa mai mult fugitiv, fotografii nu am facut si foarte rau. A fost frumos orasul pentru cateva ore, acum s-a topit jumatate, strazile au si mociorle sau noroaie. Umezeala cat cuprinde acum.
      Weekend linistit.

      Ștergere
  2. si eu am anemie destul de mare, fac eforturi sa o compensez, si nu tin post , decat miercurea si vinerea,dar nu consum lactate deloc nici in rest..Iau sideral forte si lactoferin plus ca suplimente, pe langa asta un complex de multivitamine si minerale.Magneziu bisglicinat se absoarbe cel mai bine. Pestele e f scump, plus ca e f poluat.Eu iau conserve de hamsii de la lidl, sunt acceptabile ca pret si f sanatoase, 2 cutii pe saptamana sunt un aport oarecum suficient, completez cu capsule de omega.Si eu il urmaresc pe patraru, dar nu sunt pentru regim vegetarian,cred ca e bine sa mancam carne, oua si lactate in cantitati mici.Am reusit sa tin regim fara zahar deloc 4 luni cel mai mult, in rest folosesc miere si zahar de cocos, si consum ocazional cate o prajitura de casa.Daca nu se fac excese si se consuma intr-un desert, dupa masa, si nu zilnic, zaharul nu creeaza probl.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zaharul chiar e nociv. Ce m-a pus catd e cat pe picioare, a mers la mine, niste pliculete de magneziuBcomplex, scumpicel nu e fata de sideral care trece de 100 de lei, depinde de unde il iei. In plus consum mai nou foarte multe efervescente tablete si vad ca incepe sa ma ajute. Conservele de hamsii si macrou imi palc si mie, vb ta in Lidl chiar e ok. Laptele de vaca nu il pot tolera de niciun fel, lapte din acela cica bio din orez ovaz... e ok. Mierea imi place dar aici iar am probleme cu firmele, uneori nu stiu ce sa cumpar. Ouale imi plac foarte mult incerc sa nu fac abuz. Cele posate imi plac mai ales, fierte parca imi stau in gat, cum e vorba. Masline la greu de toate felurile. Am zile cand ma intorceam de la munca efcetov nu eram in stare de nimic, abia ce puneam sa papam si in rest zaceam in pat. Si aucm mai am problema asta si de aici au pornit multe probleme...cum? o femeie si mama sa stea in pat sa zaca? si uite asa cu greu m-am urnit sa fac anumite treburi. Fac ce pot. Dar in final reusesc sa fac cate ceva. Sa ai zile usoare si cu spor!

    RăspundețiȘtergere

Progresele (1)

Am hotarat de azi sa fac un fel de jurnal. Cum de scris in caiet nu ma tin cum trebuie si mi-a fost recomandate niste teme la sedinta de ter...