marți, 24 ianuarie 2023

Provocarea de scriere 15

 A trecut si saptamana, a inceput alta nici nu stiu cum se duc zilele, ma simt ametita de vartejul timpului. Ma mai apuca cate un serial pe netflix sau citesc articole. 
M-am apucats a citesc o carte de o saptamana, abia daca am citit 50 de pagini din ea. Imi place mult proza dar in acelasi timp ma plictiseste teribil. Nu stiu cum vine asta, dar ma gandeam ca daca il citesc pe Tolstoi voi reusi sa citesc si cele doua romane ale lui Camil Petrescu pana la sfarsit.
Azi voi vedea cu ce ma indeltnicesc, avand in vedere ca e ultima zi de stat acasa după atatea zile, nu prea fericite. 

Ziceam de un miniserial pe netflix, serialul nu e cine stie ce, insa locatia unde a fost filmat serialul e interesanta: Castelul Anavarza din zona Adana, Turcia. De fapt sunt niste ruine unde s-a tesut o poste mitologica, un personaj numit Sahmeran, femeia sarpe sau asa ceva. Serialul de la aceasta poveste a pornit si au transformat,o in semitelenovela turceasca. 
Din ce am citit se pare ca Turcia are multe asemenea locuri de istorie mult mai fascinante fata de Romania, exista si la noi diverse mituri, legende, insa ce au ei sunt cu totul mult spectaculoase si asta din cauza, cred, a religiei lor. Oricum e fascinanta lumea mulsumana si chiar credinta lor, nu e departe de cea ortodoxa, crezul e in fina acelasi. Turcia devina si mai interesanta cand vine vorba de Imperiul Bizantin, cruciati si otomani. Asa da istorie. 

Despre istoria Romaniei nu comentez nimic, sincer nu am ce, pot sa srciu doar ca mai bine nu citeam nimic despre nicio perioada istorica. Uneori decat sa fii dezamgit mai bine ramai in nestiinta. Dar cum avem curiozitatea in vene, citim rascolim.






Un comentariu:

  1. Foarte interesante filmuletele. Pe mine ma fascineaza sa descopar astfel de vestigii.
    Despre istorie ... hmm. Depinde, mie mi-a placut istoria. M-au terorizat toti profesorii avuti - primul avea un obicei de a umple tabla (de fapt chiar 2) cu un scris minuscul si apoi sa ne controleze caietele care trebuiau sa fie.. artistice :))). Al doilea facea tot posibilul sa ma puna sa fac harti (adica im strica media.. haha) si al treila avea obiceiul sa ne tranteasca niste mici lucrari (cum le spunea? am uitat, dar folosea un termen special - spaima spaimelor ce mai 12minute si jumatate.. extemporal? :)) nu mai stiu...
    Dar de la al treilea profesor de istorie, din liceu. am invatat foarte multe lucruri interesante - facea cumva cartea sa prinda viata.
    Mult spor, sanatate si bucurii :D!!

    RăspundețiȘtergere

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...