duminică, 29 decembrie 2019

Ordine, curatenie si obiective

Curand se termina si anul. M-am apucat la final de an sa fac ce nu am facut tot anul. Sa aranjez casa de revelion. Ordine. Si pentru ca eu cu greu ma misc si ma mobilizez am zis mai intai sa ma incarc cu energie din scris. Pentru ca asta e singura mea sursa de energie pentru munca de jos. 
Daca mi-e dor de serviciu? Da, mi-e dor un pic, cumva acolo e sufletul meu si momentele mele frumoase care lumea nu prea le intelege. Dar cum timpul trece rapid am ales sa-l umplu cu ceva treburi ale casei. Schimbari si modificari. 
Ceea ce imi doresc mult este sa elimin frustrarea ca nu gasesc mesaje si oameni sa se gandeasca la mine asa cum ar trebui. E clar ca mai am de lucrat la mine daca inca astept eu din senin sa primesc un scurt mesaj de ce mai faci sau cum te simti? 
Acest blog dupa cum am scris la finalul anului il mut pe alta platforma, desi nu stiu cum se procedeaza. Daca nu reusesc, atunci las aici loc de dat cu capul si de varsat off-uri.

Anul 2020 vreau sa ma gaseasca cu emtuziasm, nu cu starea care o am acum.

Obiectivele anului 2020:
1. Sa mai fac lectii de gramatica. 
- pentru acest lucru am gasit resurse pe net. Mi s-a atras atentia ca stau prost la partea asta. Dar nu acesta este motivul pentru care o fac, ci pentru ca trebuie sa-l ajut pe baiat sa-l pregatesc pentru admitere la liceu. 
2. Caut ceva sa-mi atrenez creierul ca pare cam ruginit.
3. Nu stiu daca voi apela sau nu la psiholog pentru problemele care le am, mai ramane de vazut.
4. Un obiectiv cam maret si imposibil de atins, dar il scriu poate poate. Mi-as dori tare mult sa ne mutam, dar pare momentan imposibil. Dumnezeu va decide acest lucru.
5. Sa fiu mai prezenta in viata mea.
6. Un alt obiectiv personal este legat de proiecte. Sa reusesc sa ma implic in proiecte din care sa iasa si banuti.
7. Sa ma ocup putin de mine la cum arat si ce port.
8. Sa am putere si forta sa depasesc momentele de frustrare si singuratatea. Nu stiu cum de fac si ce spun de pun lumea pe fuga. 
9. Sa continui cu programul 5am.
10. Nu ar strica sa reusesc cumva sa-mi fac si o prietena cu care sa ies la cafea cand si cand.

6 comentarii:

  1. Ce e cu programul 5am? (Eu nu am facebook.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna draga mea.
      Iata despre ce este vorba: http://www.5am.ro/
      E o comunitate restransa care se aduna virtual intre ora 5 si 7 dimineata. Eu am intrat mai mult pentru ca aveam nevoie de motivatie sa ma trezesc dimineata, uras trezitul asa de dimineata as ac a am cautat ceva sa ma dea jos din pat dimineata. Spor la citit.
      La multi ani!

      Ștergere
  2. Draga Carmen! Daca acest mesaj nu rezoneaza cu tine, te rog frumos sa-l stergi, dar inainte, citeste-l!
    Am trecut prin doi ani de iad despre care nu am vorbit si nu voi vorbi. Doar ca au fost peste fire de grei. Orice alte stari de spirit despre care citesc mi se par stropi de rai si sa stii ca nu glumesc! Dar am invatat niste lucruri. Totul se deruleaza in viata noastra pentru ca este nevoie sa invatam lectii. Unele nu se pot doar observa. Trebuie traite, din pacate. La oricine ai merge, psiholog sau duhovnic, nu este la fel de bine cu a te culca lansand rugamintea catre spiritul tau sa te indrume.Si apoi sa fii atenta la semne! Ordinea in propria casuta o poti transforma intr-o forma de meditatie. Nu este munca de jos. Atunci cand fac curat imi vin cele mai interesante idei. Si pur si simplu iau un creion si le notez. Am citit o carte interesanta, 'Regula de 5 secunde' de Mel Robbins, in care am descoperit ideea extrem de interesanta ca daca vrem sa facem ceva si nu actionam in primele cinci secunde, mintea ne demobilizeaza aducand in prim plan toate ideile contrare posibile. Si apoi m-am observat cu atentie si chiar asa era... Cuvinte ca imposibil si nu se poate sunt autoblocante, o spun specialistii. Cu cat le gandim mai mult cu atat devin realitatea noastra! Sunt multe idei deosebite pe care le-am descoperit in jocul citatelor. Poate le citesti si incepi sa participi. Vei avea o mare surpriza cand vei incepe sa cauti temele sau vei citi temele altora. Cat priveste 'momentele de frustrare si singuratate' pe care le avem cu totii, fii sigura, chiar daca nu o exprimam atat de clar, se pot inlocui categoric cu un hobby, oricare ar fi el. Acesta creste si ne creste si poate deveni la un moment dat si un mod de existenta! Si da ai dreptate, creierul este musai sa-l antrenam. Unii spun ca o limba straina face minuni, dar sunt infinite posibilitati. Dar ceea ce e mai important este sa nu ne plangem de mila. Este timp pierdut, pe cuvant! Am experimentat si m-am convins ca doar ma da in jos, punct.
    Cam lung textul, dar mi-am spus ca poate fi de folos.

    Oricum, zambeste des. Creierul intelege ca esti bucuroasa, chiar daca iti vine sa tipi. Asa cica e el. Si e bine ca e asa. Ce zici?
    Si nu uita ca e perioada miracolelor. Cu ceva vreme in urma am descoperit asta:
    https://arhivaspirituala.wordpress.com/2014/10/04/curs-de-miracole-2/
    Mi se pare fabulos. E greu de citit, dar mi se pare transformator.

    Poate nu e mesajul asteptat, dar asa s-a prelins!
    O seara senina si un final de an frumos! La Multi Ani, cu bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, munca de jos e o metafora, nu e chiar cu acel inteles. Super cartea de care scrii, nu o am dar am citit ceva recenzii despre ea. Oh, nu uita ceea ce scriu aici atat de mult ma ajuta sa am energie restul zilei. Ata cu psihologul si terapia, hm nu prea sunt convinsa. Deja trebuie sa merg cu baiatul vreau nu vreau.
      Multumesc mult pentru mesaj si resursa inclusa, desi nu ne permite in comentarii sa ne trimita direct la sursa.
      Frustrari cred ca o sa am mereu, asta e clar, problema e sa le tin in frau sa nu imi afecteze planurile si obiectivele zilei. Imposibil exista atunci cand poate in adancul sufletului nu ne dorim acel lucru sa se intampla, stiu si eu.
      Un final linistit si tie. Mi-ar palcea sa ne cunoastem sa stam la o cafea de vorba candva.
      La multi ani!

      Ștergere
  3. daca e vorba de cafele, ma ofer :)).Da timpul e intotdeauna problema :((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cafea sau capuccino cu frisca, suna bine, nu?
      La multi Irinuta si ma bucur mult ca ne-am cunoscut. Iti urez cele bune. Multumesc pentru sursele inspirationale postate pe blogul tau. Cine stie, poate ma apuc si de tricotat, am mai avut eu tentative acum cativa ani.
      Pupici si La multi ani!

      Ștergere

Miercurea fără cuvinte

 Herăstrău