luni, 5 noiembrie 2018

Luni, prima din noiembrie

Nu stiu de ce pentru multi ziua de luni este ingrozitoare. pentru mine e ceva benefic si ceva de are ma pot bucura. E ziua cand ies din amorteala weekend-ului si incep planuri noi, obiective si idei noi.
Obiceiuri noi si alte lucruri importante pentru mine.
Daca in fiecare nimic poti gasi latura importanta acelui nimic atunci poti spune ca viata o traiesti la maxim.
In lucrurile marunte si banale se gasesc momentele de bucurie si implinire.

Pentru mine ziua de luni e mai importanta decat restul zilele. Fireste, in noi sta puterea de a o face importanta. Dupa o dimineata intensa si plina de bucurie cu o achizitie de carte (va postesc eu intr-o postare separata) pare a se anunta o saptamana mult mai bogata in momente de bucurie si implinire.

Lucrurile bune nu vin mereu la voi intamplarii. Multe dintre ele le mai facem si noi sa vina.

Luni este ziua cand ne adunam fortele, ne reactivam simturile si incepem sa ne punem in aplicare toate strategiile pe care le avem pentru a ne implini obiectivele.

Obiectivul saptamanii: validare/apreciere
Sa invat sa ma apreciez mai mult, sa am mai multa incredere in visele mele.

Va las un articol in acest sens:
Nevoia de apreciere si aprecierile

Un citat:
 
"Aprecierea şi recunoştinţa nu înseamnă doar folosirea cuvintelor "Mulţumesc", "Apreciez" sau "Sunt recunoscător", ci mai mult, contează intenţia de a valoriza oamenii şi evenimentele din viaţa ta. Când spui de exemplu "Tot ce mi se întâmplă este spre binele meu", asta arată recunoştinţă faţă de orice eveniment ca având o conotaţie pozitivă, o lecţie şi şansa de a evolua. Astfel, întreaga ta stare emoţională este de bine chiar şi în faţa evenimentelor potenţial catastrofale. Apoi, primul om din lume pe care ar trebui să îl apreciezi eşti chiar tu. Un aspect esenţial al fericirii este iubirea de sine, şi ea începe cu aprecierea şi sentimentul de mândrie pe care îl ai faţă de tine, faţă de atitudinea ta, faţă de comportamentele tale. Să îţi placă de tine pur şi simplu este primul pas către o viaţă extraordinară şi împlinită."
citat din

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jurnalul emotiilor

  Azi Desi, e abia vineri si pentru multi a inceput vacanta scolara sau concediu. Pentru mine inca nu, mai am o zi de munca. Ziua a fost ori...