sâmbătă, 27 octombrie 2018

Cerneala, sugativa si penita - Cu Stiloul la Bastion

Dragii mei,

Va scriam cu ceva saptamani in urma de un Atelier de Caligrafie care se desfasoara in orasul Timisoara sub numele de "Cu stiloul la Bastion".

Ca sa vedeti din plin activitatea acestui atelier, sa va lasati furati de traditional, sa va lasati purtati de nostalgie pentru cateva secunde de imaginile care descriu tot ce se intampla la un astfel de Atelier si sa va incante ideea de a incerca sa scrieti din nou cu stiloul.

Iata si cateva randuri preluate de pe site-ul Asociatiei Culturale Salvati Patrimoniul Timisoarei:
"Fiecare participant a scris după puteri, texte din istoria Timișoarei. Am învățat povestea instrumentelor de scris, am râs, am socializat și am asistat la o demonstrație de scris cu penița pe hârtie caligrafică, realizată de colegul nostru Marius Mircea Rusan. De copiii din clasele pregătitoare s-a ocupat Raluca Biji Rusan. Și ca totul sa fie complet, dar independent de voia noastră, cu toții am asistat la ceremenia schimbului de gardă. Cea mai vehiculată întrebare a fost: Care e Eugeniu de Savoya? Nu a lipsit nici sesiunea de fotografii cu gardienii cetății Timișoarei, cărora le mulțumim pentru tot ceea ce fac! A fost o zi reușită un atelier interesant în care s-au învățat lucruri noi, iar despărțirea a fost cu multe zâmbete și tradiționalul salut: NOI MAI VENIM! Și răspunsul: Vă așteptăm!"
 
Pentru mai multe fotografii aveti acces aici:
salvati patrimoniul timisoarei.ro/cu-stiloul-la-bastion 

Cerneala, sugativa si penite ar trebui sa va dea de gandit cum sa gasiti o modalitate de a transmite si celor din jur lucruri care sa nu devina obiecte de muzeu. Modalitate simplificata, un mijloc de a petrece timpul liber altfel. Cine stie, stiloul sa devina principalul instrument de scris de zi cu zi.
Si, cine sa fie cei mai potriviti pentru astfel de preluare a obiceiului? Copiii.
Sa le transmitem mai departe o asemenea mostenire frumoasa si sa nu lasam sa devina subiect de muzeu.

Se preconizeaza organizarea unui nou Atelier de Caligrafie care se va desfasura pe 20 noiembrie 2018.

Voi reveni cu amanunte curand.

Pana atunci va provoc la o sesiune de scris cu stiloul. Nu aveti unul uitat prin sertarele casei din anii de scoala? Va cumparati unul, va asigur ca pretul este cat se poate de rezonabil.
Spor la scris!


Un comentariu:

  1. Ce sa mai spun de pic si de pasta corectoare... Copiii sunt dependenti de ele. Nu vad greselile ca fiind firesti ori ca fiind parte de procesul de invatare.

    RăspundețiȘtergere

Progresele (4)

 Hristos a Inviat! Ziua 4 Draga Eu,  Azi fi mai conectata cu cartea si mai putin cu socializarea virtuala. Sigur, fara asta nu merge. Dar in...