Mi-a plăcut această sintagmă dulce otravă pe care am auzit-o azi în conferința de la Pitești citată de Dl Prof. Daniel Cristea-Enache care poate fi atribuită și vieții personale, a unor întâmplări sau unor oameni.
Așa îmi pot caracteriza viața mea dulce otravă sau mai degrabă relațiile avute.
Cum nimic nu e întâmplător, dar nu de fiecare dată, am zis sa ascult ceva despre Eminescu, deși a trecut deja sărbătorirea lui, dar poate știți sau nu, anul acesta a fost numit Anul Eminescu, așa că nu e niciodată târziu să mă întorc în timpul său, căci în timpul meu m-am întors destul.
Ceea ce m-a surprins a fost, citind biografia lui că a lucrat și ca bibliotecar pentru o vreme.
Un alt aspect este legat de emoții, sentimente, simțiri, sensibilitate, imaginație, creativitate și ego-ul său, dacă ar fi să caracterizez scrierile lui Eminescu așa arată pentru mine și în mintea mea de acum. Sigur că, se pot adăuga detalii și comentarii fără sfârșit.
Dar de unde și până unde se sfârșeșc esența scrierilor lui Eminescu? Sigur, un început are, dar sfârșit există?
Pentru că, dacă ieri ai citit același text pe care îl recitești azi, vei descoperi alte înțelesuri, alte mesaje transmise prin intermediul scrierilor sale.
Să ne revenim din euforie și să trecem și la realitatea de azi, de ieri sau de mâine pentru că trimiterea citată ce urmează reprezintă o ancoră legat de emoții:
Descoperind azi blogul Ministrului Educației unde e de citit, răscitit nu am rămas surprinsă de conținut, ci de faptul ca nu am știut până azi de existența lui.
Despre dânsul știam de la Cafeneaua Filosofică unde a fost invitat de câteva ori, din câte îmi amintesc. Înregistrările sunt disponibile pe platforma YouTube, cred că am mai pus în postările de anul trecut.
Blogul de pe Wordpress a Domnului profesor Daniel David:
de unde citez din această postare scrisă in anul 2010:
Aşadar, pentru ca pozitivul să fie cu adevărat pozitiv, el trebuie: (1)
să derive din cogniţii raţionale (fii motivat, dar flexibil, în
stabilirea scopului); (2) să nu aibă o intensitate exagerată
(controlează stările de activare fiziologică exagerată) şi (3) să fie
consistente, din punct de vedere temporal, cu scopul (nu te bucura
înainte de a-ţi atinge scopul şi nu uita să iei o pauză după atingerea
lui, pentru a „savura” reușita).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu