luni, 21 noiembrie 2022

Framantari de weekend

 Duminica in liniste.
 
Dupa o saptamana ciudata in multe sensuri in care am trait tot felul de emotii, tot felul de stari si cred ca pentru o clipa am pierdut controlul asupra propriilor emotii lasandu-ma coplesita de situatiile in sine.
Mi-am dat seama ca m-am indepartat de istorie foarte mult studiindu-l pe Camil Petrescu pentru ca multe dintre informatii legate despre el ma trimit la domeniul literaturii care nu imi este pe plac asa mult, insa am descoperit ca literatura are si ea partile ei bune.
Un trend nou este sa ai un mentor suficient de puternic, abil, inteligenta rara si unicitate. Toate astea le-am gasit la Camil Petrescu, insa asta am descoperit-o zilele trecute. Sigur ca, ma veti intreba poate de ce mi-am ales un om ca mentor care nu mai este printre noi. Un raspuns este ar fi ca e gratis, are unicitate, sinceritate, transparenta si mai mult de atat, ceea ce am citit atat scris si spus de el in interviuri am regasit in discursurile celor de azi din sfera dezvoltarii personale. 
Pentru azi va las un documentar descoperit azi pe Youtube, e vechi dar merita sa va uitati.

 

 
Pentru motivatie legat de curatenie o Doamna faina, de data asta contemporana cu mine, poate de aceeasi varsta, posibil, habar nu am dar se poate afla, cred ca locuieste in Timisoara, nu sunt sigura dar nu e din Bucuresti.
Acum o saptamana a fost invitata la o emisiune din Ploiesti.
Nu stiu cat va mai amintiti acest oras este unul din orasele preferate de mine, ma leaga ceva amintiri frumoase acolo. Sper sa mai ajung anul viitor.
Revenind la emisiunea cu pricina, va las sa descoperiti despre cine este vorba:



A fost o saptamana destul de incarcata si obositoare. Am avut si ceva probleme cu stomacul dar s-au ameliorat rapid. Am facut si cercetare. La job lucrurile sunt destul de triste, dar caut sa fac cercetare cat pot la munca, sa adun material consistent despre Camil Petrescu, ma voi grabi sa epuizez resursele de la job pentru a grabi mutarea la alta locatie cu cercetarea. Mi-am dat termen pana la primavara. Sa termin cu cercetarea aici. Am ramas blocata in locul asta de foarte multi ani. Trebuie sa fac un pas urias anul viitor, altfel nu pot progresa.  

Lupt mai departe cu depresiile sau ce or fi alea, starile alea ciudate cu care ma confrunt de foarte multi ani si in ultimii ani s-au agravat mai ales dupa anul 2014/2015. Incerc sa ma aliniez cu gandurile prezentului si sa gasesc solutii care sa ma scoata din aceasta oboseala ciudata, nu imi dau seama inca ce este dar nu ma las infranta.




Procesul merge prost, din pacate lucrurile nu vor iesi asa cum am sperat. Am nevoie de liniste, asta e clar. Nu ma afecteaza treaba in sine ci omul care m-a determinat sa fac aceste demersuri. Culmea e ca, nu am gasit empatie la consiliere. Deja imi e tare groaza de saptamana ce vine, intalnirea ce vine pentru ca si aia va fi un esec. Nu merg pe pesimism, insa la ce mi-a zis data trecuta la plecare nici nu vad altfel lucrurile.

Am inceput si cursul de literatura. Nu ma pasioneaza extraordinar poezia pentru ca primul curs este despre poezia lui T. Arghezi, chiar plictisitor insa, ma bucur ca pot trece peste acest aspect si sa ma gandesc ca acest curs va putea sa ma ajute in cercetarea despre Camil Petrescu. Nu mai stiu de unde si cum am invatat sa explorez orice oportunitate, de unde pot afla lucruri pe care le voi folosi in viitor.

Mi-a trecut un gand nebunesc vineri: sa adun material pentru o carte despre Camil Petrescu cercetat din perspectiva mostenirii culturale, patrimoniu si cultura. Nu am inca in minte exact ce anume. In decembrie voi afla daca mi se tipari in revista bibliotecii primul meu articol despre scrierile sale in manuscris ale lui Camil Petrescu si acesta va fi inserat cu mici revizuiri in carte. 
In prezent scriu la al doilea articol, un subiect foarte greu dar fascinant fata de primul fiind legat de autografe si dedicatiile sale pe foile de titlu. 
Ma voi gandi serios la acest lucru in vacanta de iarna. 

Obiectivele saptamanii viitoare sunt aceleasi si sa adaug intentia de a depasi traumele interioare, cu speranta ca la job lucrurile nu vor mai ca saptamana ce a s-a incheiat. 
De asemenea, intentionez sa ajung si la Targul de Craciun ce s-a deschis azi si tine pana aproape de Craciun. 



Un comentariu:

  1. O daca ajungi la targ poate faci si poze sa ne arati si noua. Imi place sa ma bucur de lucruri dragute si nu am mai fost de multa vreme la un astfel de targ .
    Iti doresc mult spor in cercetare - sper la un moment dat sa iti indeplinesti visul, cu cartea si sa te pot citi!
    O saptamana minunata iti doresc, cu oameni faini si experiente frumoase! :)

    RăspundețiȘtergere

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...