joi, 27 august 2020

Printre rânduri cu alte provocari

 Se apropie sfârșitul lunii august, în sfârșit. 

Sunt fericita ca se termină vara și canicula. Concediul se termină. Luni încep alt program, alte rutine.

Sigur ca e bine si acasa dar parca simt lipsa de activitate profesională.

Masurile de protecție vor fi mai aspre. 

După 1 septembrie vom începe si pregătirea pentru școală. Va fi destul de dificil la începutul anului pana ne organizam. Am optat pentru scoala on line. Stiu ca va trebui să ma mobilizez puternic pentru copii pentru ca voi juca iar rolul de profesor. Altfel nu vor avea șanse sa promoveze pentru ca program școlară e foarte încărcată inutil și nu se compara cu cea după care am învățat eu. Nu asta ar fi cel mai grav ci faptul că e prost prezentată în manuale, nu au o logică informațiile, manualele sunt concepute cu structura haotică. 

Ma străduiesc cat pot sa-i ajut sa termine studiile pentru ca e tare rău fără studiile terminate la timpul potrivit. Ma străduiesc sa imi asum cat pot responsabilitatea si mai ales sa încurajez copiii. Invat sa ma împrietenesc cu răbdarea și cu disciplina. Fără acestea două nu prea vad un succes pe masura așteptărilor. Schimbarea si adaptarea atitudinii fata de ce se întâmplă și chiar se întâmplă în lume.

Studiez de 3 zile această carte:



Un cuvânt bun la timpul potrivit pentru o împrejurare anume face mult și multe.

Citez dintr-un webinar.

Caut multe webinarii gratuite motivaționale pentru mine ca profesor, de fapt în calitate de cadru didactic auxiliar dar acasa din 14 septembrie voi juca rol de profesor, iar la job ce de-a doua calitate.

Sper doar sa trecem cu bine si acest an total diferit. Sa spunem NU pesimismului si depresiei. Sa dam voie sa ne adaptam noilor provocări. Sa cautam soluții cat mai bune care în același timp nu doar sa ne faca posibila continuarea activității profesionale dar sa ne si protejeze sanatatea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

49

 49 Ce este o cifra? Doar pe o hartie!  Sa scriu despre suflet si trup. Sufletul a crescut! Trupul e obosit. Azi voiam sa ma izolez complet,...