vineri, 12 octombrie 2018

Vineri, a doua din octombrie

Vinerea pentru multi dintre noi inseamna inceputul weekend-ului, bucurie ca se sfarseste o saptamana grea de munca.
Pentru mine de multe ori e o zi la fel ca toate celelalte, nu se schimba mare lucru. Duminica face la mine o exceptie. Aceea e o zi altfel pentru mine.

Irina de la Dulce Casa m-a rascolit frumos in ultima perioada si continui cu provocarea:







 Examineaza-ti obiceiurile. Fa o lista cu trei din obiceiurile negative evidente (fumezi, mananci prea mult, nu dormi suficient). Ce castigi daca le perpetuezi?(de ex., fumatul te face sa te simti bine, te ajuta sa socializezi, etc.). Ce pierzi daca le perpetuezi?

Cred ca fiecare dintre are obieeiuri proaste din care ne luam iluzia ca suntem mai bine. Adevarul este ca, orice obicei negativ poate fi inlocuit cu altul pozitiv. Problema este care este perceput ca fiind negativ si pozitiv. Daca obiceiul de a scrie e nociv sau nu, nivelul de percepere difera de la om la om. 
Am vazut multe persoane care se tatueaza. In mintea lor ceva ok. In mintea e ceva aiurea, fara rost si total fara logica. Sau fumatul il percep ca ceva si mai daunator, fara logica si fara sens. 
Sunt multe exemple are le pot insira aici. 
Cred ca acel obicei care nu iti afecteaza sanatatea si nici buzunarul prea mult este considerat cele mai bun  sau pozitiv.

Ma gandesc la unul din obiceiurile mele ar fi ridicarea tonului cand ma cert cu cineva. In rest, nu stiu daca am obiceiuri negative sau nocive. Ma mai gandesc.  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Progresele (4)

 Hristos a Inviat! Ziua 4 Draga Eu,  Azi fi mai conectata cu cartea si mai putin cu socializarea virtuala. Sigur, fara asta nu merge. Dar in...