vineri, 6 octombrie 2017

Pasiunea e ta si doar a ta

Ma uit la oameni pe strada cum merg grabiti. Ma uit la cladiri cum stau neputincioase si nimeni nu le mai admira.
Putini sunt cei care se mai opresc sa le vada starea lor de conservare. Cum sa treci de un milion de ori pe langa o cladirie si sa nu ii admiri frumusetea sa?

Multi sunt prea ocupati si preocupati cu fel de fel de lucruri banale. Se uita la toate emisiunile si pierd timp pretios. Uita, sa priveasca si in jurul lor.
Cum e sa te opresti cateva secunde si sa privesti o minune arhitecturala? Ai incercat?

Din pacate, oamenii de felul acesta sunt putini. Multi o fac cu scopuri si interese. Putini sunt cei care pur si simplu o fotografiaza, o admira si o cunoaste. Putini o fac cu scop de relaxarea sa proprie.
Cand am cerut parerea cuiva legat de marca aparatului foto, am primit un raspuns care m-a dezamagit total.
Oamenii buni, daca nu ai si o sursa de energie pozitiva care sa nu fie raportata si la bani treci greu si imbatranesti tardiv.

Cand nimeni nu e langa tine sa te ia in brate, sa iti spuna o vorba frumoasa si sa te sustina, iti cauti implinirea sufleteasca in lucruri sau actiuni.
Sigur, multi nu inteleg ca, uneori nu e suficient sa ai copii si gata. Nu e asa treaba. Putini inteleg ca iubirea de partener e una si iubirea de copil e alta. Sunt doua lucruri diferite.
Am tot cautat sa inteleg de ce multi gandesc de genul: ,,ai copii, suficient,,.
Parca, gata, stop viata ta se opreste in loc si se invarte doar in jurul copiilor. Nu, nu e asa. Copii cresc si pleaca. Cand pleaca, cu ce iti umpli golul imens? Daca nu ai deja si o pasiune pe langa, fie ea care o fi.

Sa nu lasi pe nimeni sa te judece dupa pasiunea ta. Nimeni nu poate sa iti faca alegerile in locul tau. Nu e viata lor, e viata ta.
Cine iti da tie inapoi acele momente frumoase? Cine iti alinta tie momentul tau cu tine? Cine are rabdare sa te asculte? Cine sta sa asculte in miez de noapte banalitatile tale?
Nimeni. Iar daca apare, ai grija sa il pastrezi langa tine. Pretuieste acei oameni care te asculta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...