duminică, 6 noiembrie 2016

Zidurile tacerii





Sunt momente in viata fiecaruia cand avem nevoie de clipe ale rasfatului, de relaxare si liniste.
Singuratate absoluta.
Fiecare avem nevoie de adunarea gandurilor, de revizuirea pasiunilor si de refacerea propriilor forte.
Momente in care linistea, singuratatea si detasarea de tehnologie sa fie pe deplin savurate.
Am experimentat astfel de momente si e benefic pentru starea de spirit.
Simti ca energia si entuziasmul revin brusc.



Avem nevoie de pauza. Iesirea din lumea virtuala care ne-a ocupat pana si minutele petrecute la metrou.
Cand simtim lipsa chefului de viata, diminuarea entuziasmului si tristete inexplicabila trebuie sa ne adunam gandurile trecand pe agenda personala sau mentala o zi in care s,o petrecem singuri si fara acces la tehnologie.
Creativitatea nu vine daca nu miscam ceva. Orice activitate ce implica miscare ajuta sa ne readuca cheful de viata inapoi.
Pasiunile nu se negociaza cu nimeni ci doar cu tine.

Pauzele sunt necesare pentru refacerea creativitatii.
Nu sunt eu o experta, dar am citit ca cel care renunta la pasiunile sale doar ca a primit incurajarile gen: "ce mai ai nevoie sau ce iti mai trebuie... sau pierzi timpul cu ce faci... " e cea mai gresita decizie.
Nu. Avem nevoie de o pasiune in afara job,ului. Avem nevoie sa antrenam permanent neuronii.
Nu renuntati la pasiuni, iar cand primiti sfaturi de genul: "ce sa cauti, ce iti mai trebuie sau nu esti bun de asa ceva" luati o pauza. Dar pauza sa nu se transforme in mod de viata.
Am simtit nevoia de o pauza de scris. Am simtit nevoia de adunarea gandurilor.


Job,ul e job, pasiunea mea e pasiunea mea.

Daca gradinaritul este un izvor de entuziasm, liniste sau relaxare nu,l lasa.
Oricare ar fi pasiunea ta, nu renunta la ea doar pentru ca anumite persoane te-au facut sa te simti mediocru.

Poate ca sunt mediocra in ceea ce scriu si, cui pasa? Mediocritatea va exista cat pamantul va exista. Mediocritatea exista de cand e lumea si pamantul. Din mediocritate s,au nascut nume mari. Fiecare la un moment dat am avut o idee care a revolutionat lumea si a schimbat intregi generatii.
Nu mediocritatea e problema grava, ci superficialitatea cu care se fac lucrurile. Originalitatea e demult pe cale de disparitie. Esenta lucrurilor de azi este de fapt miezul faptelor din trecut.
Mediocritatea nu este un motiv sa renunti.
I-ati pauza de cate ori simti ca tentaculele mediocritatii te incolacesc. Ideea este sa nu renunti, orice incurajari de renuntare vei primi. Esecul cere o pauza si o reluare a pasiunii.
Pauza placuta?


Pentru ca am reusit sa ma motivez si am depasit sentimentul de invidie pe care il aveam inainte. Ca nu mai pun deloc pret pe parerea altora. Poate ca sunt ciudata si considerata nebuna, insa viata si intamplarile ei  m-a modelat asa cum sunt.

Fiecare dintre noi ne regasim in ceva care ne incarca bateriile. Fiecare avem un hobby care ne ajuta sa invingem obstacolele si traumele vietii. Orice hobby, oricare ar fi el, luati-l in serios. Ca e unul,l sau sunt mai multe, ele sunt cele care va dezmortesc si va trezesc la viata. Ele va ajuta sa simtiti ca traiti!
Unele sunt ca o terapie a sufletului. Altele ca o descarcare a energiilor negative. Alegerea va apartine!

Inimii nu,i cere mai mult decat poate respira. Sufletului da,i ragaz sa se refaca. Aduna bucatele din trecut dar atat cat ii trebuie prezentului pentru a putea construi un viitor total diferit si la alt nivel.

Zburam catre ceruri... inalte ganduri ni l-e asumam si mereu ne impiedicam de cate un norisor minuscul.


Cand simti ca totul o ia razna, opreste timpul. Inchide ochii. Ia mainile si aseaza-le la tample. Vorbeste cu cerul. Tare cat sa auzi doar tu si el. Aseaza-te pe o banca. Admira ce e in jurul tau... si spune clar ... "si maine este o zi noua"... iubeste amintirea frumoasa pentru ca e a ta si nimeni nu ti-o poate lua.

Inimii tale da-i crezare. Lasa vorbele din jur sa se piarda in eter.

Unde e sufletul tau acolo e si "casa" ta.

Daruieste-ti tie, o secunda, linistea sufletului tau sa se regaseasca si da curaj curiozitatii tale.

Fii tu, fii ceea ce esti si nu ceea ce vrei sa pari. De multe ori nu iti iese asa cum planuiesti. Fii asa cum esti tu de fapt! Naturala si simpla.

 sursa fotografii:
google image
.educapriniubire.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...