vineri, 29 iunie 2018

Mentalitate sau datorie

Pornind de la o postare tare draga mie, ma bucur enorm ca mai sunt si mame care gandesc asa.  Lupta: femeia sa se ocupe de casa si barbatul de hoinareala inca imi framanta neuronii.
Desi, nu am reusit sa am si sa fiu ceea ce se numeste femeie de casa, sa faca casa luna, copii ingrijiti iar seara sa fii fresh pentru barbat cand vine de la munca sau mai stiu de pe unde... zau asa, nu am reusit sa fiu si sa devin. Nu sunt facuta pentru asa ceva, eu am alta menire probabil, inca il mai intreb pe Dumnezeu.... caci, dupa divort lumea spunea nu a fost in stare sa-si tina barbatul acasa, nu a fost in stare sa se ocupe de casa, nu a fost in stare sa.... etc. Asa, si?
Bravo lor, femeilor care au reusit si reusesc cu brio... un exemplu: femeile care munceau in fabrica si ture de noapte, faceau curat,cica si piata, gatit, copii ingrijit si seara la cheremul sotului care duhnea a bere de la munca, carciuma... pe bune?
Nu cauta vinovati, ca nu ai sa-i gasesti.

Acum ce sa alegi? supunere la datorie sau libertate fara obligatii?

Se alege treptat praful de ceea ce se numeste familie.
Traditia de familie a inceput sa se deformeze, sa nu mai fie ce a fost.
Lucrurile au luat-o razna.
Traditie sau sa faci ce simti?

Depinde mult cum iei lucrurile si oamenii. Atunci cand nu rezonezi sau nu simti compatibilitate e mai bine sa renunti inca de la inceput. Renuntarea precede starea de inconfort sau reactiile negative celor din jur.
Analizeaza situatia in sine si gaseste o cale de rezolvare. Pare ciudat, singurul care te poate lumina este Dumnezeu. Nu il invoc ca as fi eu bisericoasa, dar eu am apelat la el de multe ori si m-a scos din situatii penibile.
Cel mai bun psiholog este un duhovnic. Apelati cu incredere.
Alegerile ne apartin.
Nu e nevoie de invinovatire, nu e nevoie de frustrare. Avem nevoie de intelegere si bucurie.

Oricum ar fi, tot vei fi judecat de cei din jur.

Barbatul trebuie sa imparta totul cu femeia, inclusiv spalatul vaselor si plimbatul copiilor!
Acela care nu se da in laturi de a te ajuta la facutul pietii, la spalatul vaselor, la a pune o mancare la incalzit sau la a spala cot la cot cu tine geamurile nu doar sa fii fresh seara, acela e barbatul dedicat familiei si casei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...