joi, 30 martie 2017

Terapie prin curatenie

De ceva vreme imi tot vin idei de tot felul.
Aceasta postare se adresează publicului larg, in mod deosebit mamicilor si femeilor care au o depresie, o frustrare, o problema emotionala, ceva care nu e in regula afectiv in viata lor..

Cum ideea de terapie ma deprima doar cand aud cuvantul, m-am gandit la un proiect. Un proiect care ar fi fost tare potrivit pentru cei care lucreaza in domeniul psihologiei, psihoterapiei etc.
Proiectul se numeste curatenie prin terapie. Invinge depresia prin curatenie.
Tot se apropie perioada de curatenie.
Habar nu am inca cum sa implementez acest proiect dar cred ca am sa ma gandesc serios la el. Fireste ar putea deveni si o sursa de castig, probabil, o afacere dar eu nu sunt facuta pentru astfel de treburi. Niciodata nu m-am priceput la gestionarea banilor. Sigur, structura unui proiect il pot realiza, dar cand vine partea cu banii ma pierd pe drum.
Pentru ca viata e asa cum o stim fiecare pe propria piele trebuie sa invatam ca doar prin puterea proprie ne putem vindeca si reusi sa ne adunam fortele.

Pentru inceput va invit sa priviti in jurul vostru si sa va intrebati: ce simt eu atunci cand fac curat, obesesie, dependenta, necesitate sau pur si simplu obligatie.
Orice proiect incepe cu o serie de intrebari.
Eu mi+am pus intrebarea cu ce sa incep si de unde?

Am observat ca de cate ori am o furie, o depasesc facand smotru in casa simultan cu scrisul. Mi-am pus intrebarea daca eu am reusit sa scriu anumite chestii, de ce nu as reusi sa ma remontez psihic fara a-mi pune intrebarea pentru cine sau pentru ce. Daca imi pun intrebarile astea, din start am pierdut.

Mi-am imaginat lucrurile altfel decat sunt. Bun. Am invatat sa caut lucruri care sa ma scoata din starea astea de furie interioara. Furii avem cu totii. Important este ca ele sa nu puna pe stapanire pe noi si sa ne conduca viata. Nu stiu daca furia poate reprezenta si o motivatie interna.
Specfialistii stiu mai bine. Uneori, simt ca mi-am gresit cariera, desi pasiunea mea este si va ramane istoria cladirilor. Pasiunea e una, vocatia e alta. Sa nu le amestecam.

Ma gandesc serios la acest proiect, banal in esenta dar e posibil sa functioneze. Vom vedea.
Pentru inceput am sa va postez punctul de pornire cu care sper sa si dezvolt proiectul personal.

Sursa de inspiratie: site romanesc vi-l recomand cu incredere.
planul-de-curatenie luat de pe Ama.ro 

Cu FlyLady nu ma prea inteleg. Nu am reusit sa adopt acest program, E uneori frustrant. Asa ca nu am sa folosesc de el.

Orice sursa de inspiratie o voi mentiona.
Ma gandesc. Pun pe hartie schema.

Spor la curatenie!


Un comentariu:

Iarna grea

Poate ca ne sperie iarna ce este dar bucuria de a fi si a exista trebuie mereu sa o avem. O dimineata in care cu greu ne-am trezit. Parca ...