marți, 5 decembrie 2017

Atelier de socializare prin caligrafie - Timisoara

Sincer, am ramas placut suprinsa ca inca se mai organizeaza astfel de evenimente. De ce? Pentru ca in spatele acestei mirari placute se ascunde o mica poveste personala

Dragii mei cititori, in urma cu cativa ani, mai bine de 17 ani am urmat o scoala de scriere cartografica unde am invatat sa execut trei tipuri de scriere folosind ca instrument de scris rottring-ul (sper ca am scris corect) si toate desenele le-am executat de mana. Din pacate, cred ca nu mai pastrez ceva sau daca am ceva nu cred ca am mai multe de doua trei lucrari. 
Asadar, in amintirea perioadei de atunci m-am gandit sa scriu aceasta postare pentru cei care nu prea mai folosesc foaia si pixul (aviz celor care merg la facultate cu laptopul in loc de foi si pix/stilou).
Din pacate, nu se desfasoara in orasul Bucuresti.

Aviz celor care locuiesc in apropierea orasului de fost regat Timisoara si ar putea sa ajunga, s-o faca fara ezitari. Daca nu ati fost niciodata in acest oras si locuiti in apropiere acum aveti ocazia s-o faceti.


Redau mai jos prezentarea celor care organizeaza acest atelier:

,,Scrisul unei persoane o individualizează implicând întreaga sa fiinţă în semnele grafice. În procesul de formare al scrisului există o perioadă de activitate voluntară când executarea unui semn grafic se face cât mai apropiat de modelul dat. În timp, scrisul a devenit tot mai facil şi instrumentalizat, oamenii uitând că este o artă, o terapie şi un instrument de exprimare profundă. Din acest motiv vă sfătuim ca preţ de două ore să lăsaţi mijloacele tehnice deoparte şi să vă alăturaţi nouă în cadrul atelierului de socializare prin caligrafie unde participanţii de toate vârstele vor scrie cu stilouri fragmente de texte propuse, Cadrul, muzica, hârtia şi stilourile vor fi asigurate de Asociaţia Culturală Salvaţi Patrimoniul Timişoarei.
Vă aşteptăm la Casa cu Ax de Fier 
Sâmbătă, 09,12,2017, ora 10,00
Taxa de participare 20 RON. 
Copiii până în 14 ani au asigurată intrarea liberă.,,

Ceea ce am sa fac si eu in aceeasi zi, din pacate nu am cum sa ajung, desi mi-as fi dorit tare mult, am sa rascolesc arhiva cu amintiri, am sa-mi rezerv si eu doua ore in care sa nu mai existe calculator, telefon sau tableta. Niciun ecran. Stilou, cerneala, foi, rigle, fara muzica, mediul linistit si tacut al unei biblioteci din cadrul  Facultatii de Istorie.

Va doresc sa petreceti cele doua ore frumos si util la acest eveniment.

Pentru un reminder puteti vizita pagina evenimentului la adresa:
Atelier de socializare prin caligrafie Timisoara sambata orele 10.00

2 comentarii:

  1. Organizam un alt Atelier de Socializare prin caligrafie, sambata, 20 octombrie 2018, ora 10 La Centrul Multifunctional Bastion, Timisoara, strada Hector, nr 4

    RăspundețiȘtergere

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...