duminică, 28 august 2016

"Pana la capat"... o carte, un nume si un destin cinematograf
 In loc de titlul, am ales aceasta fotografie cu un celebru citat de al sau:

 "Sa traiesti asa cum iti place".

Aseara, mi-am amintit de o carte aparuta cu cativa ani urma. Am cautat destul de mult pana am gasit-o. Nu-mi aminteam nici titlul si nici autorul, dar am gasit-o azi.
 Despre autor nu am gasit nicio referinta clara. 
Din cate am scotocit eu pe site-uri, autorul pare a fi un tanar, absolvent al Facultatii de Istorie, iar cartea a pornit de la lucrarea sa de licenta pe care a sustinut-o la examenul de licenta.  Oricum ar fi, eu ii multumesc autorului pentru simplu motiv ca, a reusit sa scrie aceasta carte, poate cu sacrificii, poate cu piedici sau cu sustinere sau poate cu entuziasm.

 De ce acest "multumesc"? 
Pentru ca, in spatele realizarii si scrierii unei carti, mai ales in acest caz, sta o munca asiduua, o cercetare meticuloasa, o documentare, o triere a frazelor, o selectie si mai ales timp investit din viata celui care a scris-o. 

 Ma bucur ca exista o carte despre Sergiu Nicolaescu:Sigur, am cerut ajutor si cineva m-a ajutat in aceasta cautare (carui ii si multumesc, in caz ca, v-a citi aceasta postare) care mi-a facut trimitere la doua interviuri realizate de Dl. Stefan Paraschiv cu autorul cartii.

 

                     Primul interviu:

                    Al doilea interviu: 

am gasit si aceasta autoprezentare din cadrul site-ului: Bibliotecaeuropeana


Pentru cei care si-o doresc pe raftul propriei biblioteci o pot comanda de aici: 


Recunosc, nu i-am vazut toate filmele, dar cu siguranta o voi face. Am sa achizionez aceasta carte curand. 
Am sa revin si cu o recenzie asupra acestei carti

Lectura frumoasa. 


2 comentarii:

Iarna grea

Poate ca ne sperie iarna ce este dar bucuria de a fi si a exista trebuie mereu sa o avem. O dimineata in care cu greu ne-am trezit. Parca ...