sâmbătă, 16 iulie 2016

Cartile, istoria si snooker-ul

Ce legatura ar avea snooker-ul cu istoria si cartile?

Snooker-ul e un sport de strategie... nu doar un simplu joc de bagat bile.
Istoria nu e doar o simpla poveste si gata... e si ea o strategie
Cartile? si ele sunt o strategie
Dar ce strategie? A cui?
Strategia ta proprie. Da, strategia mea.
Totul are legatura.
Strategia de a castiga, a cuceri, a invinge, a resui sa devii invingator, chiar daca ai pierdut o batalie din intregul razboi.Dincolo de pasiune, dincolo de nume, dincolo de obiecte sta o poveste.
Povestea mea incepe frumos si lin. Ma fascinau podurile caselor vechi. Unele erau adevarate - poate mai sunt - cufere cu valori sentimentale, loc sinistru dar magic. Asa incepe pasiunea pentru cladiri vechi, oameni care nu mai sunt. Nume care au simbolizat ceva in istorie. Mituri, legende, inventii, comploturi, mistere si martiri. Asta inseamna pentru mine istoria Tarii in care traiesc acum.
Daca nu citesti macar o fila din trecutul tarii tale, degeaba ai facut o scoala si faci umbra pamantului. 
Cam asa am ajuns sa studiez istoria medievala romaneasca dupa multi ani de la terminarea scolii...sa zicem vreo 23 de ani :(

Expresia asta cu "faci umbra pamantului" e dramatica si in acelasi timp impusa. E o vorba din popor. Daca nu muncesti, nu faci copii, nu te casatoresti...se zice ca faci umbra degeaba pamantului? 
Nu, nu asa trebuie privita expresia asta, din acest unghi bizar.

Existenta fiecaruia dintre noi are un rol si un rost. O bucata de puzzle din univers. 
Daca nu accepti aceasta eticheta, ai multe necazuri atunci.

Istoria, snooker-ul si cartile pentru mine sunt lantul reusitei mele de a invinge acest proverb "faci umbra degeaba pamantului". L-am distrus, l-am eliminat, l-am pus la colt definitiv.
Si nu, nu prin faptul ca m-am maritat si am facut 2 copii sau prin faptul ca lucrez. Nu.
Cine gandeste asa, atunci degeaba face umbra pamantului intr-un secola cu acces la mulptiple surse de autoeducare si invatare.

Da! Am invins si demonul frustrarii si neimplinirii profesionale. 
Da. Orice lucru poate insemna acest lucru.
Dar sa nu uitam, singur nu puteti reusi. 
Cereti ajutor!
Nu inseamna ca, daca ceri ajutor, te umilesti. 
Am avut si eu dezamagirile mele, nu zic nu. Multe dintre ele au venit, din pacate, chiar de la oameni realizati profesional. Dar acum, ma simt norocoasa ca nu sunt ca ei. Putini oameni sunt oameni dincolo de cariera. Nu am sa dau niciun nume. Nu este etic.

Scria Ronnie O'Sullivan in cartea lui
"... exista momente cand te gandesti ca nu mai poti continua, dar ai sa continui...."..."daca nu m-as fi apucat de alergari, probabil ca as fi abandonat de mult snookerul..."

Asta simti pe propria piele cand iti propui ceva sa faci, sa-ti atingi un obiectiv. Mereu trebuie sa ai un fel de stimulent motivational recreativ pe langa ceea ce inseamna pasiune.
Sursa fotografie

carti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Impresii

Au trecut vreo 2 ani de la ultimul targ de carte la care am fost. Sigur, mi-a ramas in minte remarca facuta de o fosta colega de serviciu i...