joi, 30 martie 2017

Terapie prin curatenie

De ceva vreme imi tot vin idei de tot felul.
Aceasta postare se adresează publicului larg, in mod deosebit mamicilor si femeilor care au o depresie, o frustrare, o problema emotionala, ceva care nu e in regula afectiv in viata lor..

Cum ideea de terapie ma deprima doar cand aud cuvantul, m-am gandit la un proiect. Un proiect care ar fi fost tare potrivit pentru cei care lucreaza in domeniul psihologiei, psihoterapiei etc.
Proiectul se numeste curatenie prin terapie. Invinge depresia prin curatenie.
Tot se apropie perioada de curatenie.
Habar nu am inca cum sa implementez acest proiect dar cred ca am sa ma gandesc serios la el. Fireste ar putea deveni si o sursa de castig, probabil, o afacere dar eu nu sunt facuta pentru astfel de treburi. Niciodata nu m-am priceput la gestionarea banilor. Sigur, structura unui proiect il pot realiza, dar cand vine partea cu banii ma pierd pe drum.
Pentru ca viata e asa cum o stim fiecare pe propria piele trebuie sa invatam ca doar prin puterea proprie ne putem vindeca si reusi sa ne adunam fortele.

Pentru inceput va invit sa priviti in jurul vostru si sa va intrebati: ce simt eu atunci cand fac curat, obesesie, dependenta, necesitate sau pur si simplu obligatie.
Orice proiect incepe cu o serie de intrebari.
Eu mi+am pus intrebarea cu ce sa incep si de unde?

Am observat ca de cate ori am o furie, o depasesc facand smotru in casa simultan cu scrisul. Mi-am pus intrebarea daca eu am reusit sa scriu anumite chestii, de ce nu as reusi sa ma remontez psihic fara a-mi pune intrebarea pentru cine sau pentru ce. Daca imi pun intrebarile astea, din start am pierdut.

Mi-am imaginat lucrurile altfel decat sunt. Bun. Am invatat sa caut lucruri care sa ma scoata din starea astea de furie interioara. Furii avem cu totii. Important este ca ele sa nu puna pe stapanire pe noi si sa ne conduca viata. Nu stiu daca furia poate reprezenta si o motivatie interna.
Specfialistii stiu mai bine. Uneori, simt ca mi-am gresit cariera, desi pasiunea mea este si va ramane istoria cladirilor. Pasiunea e una, vocatia e alta. Sa nu le amestecam.

Ma gandesc serios la acest proiect, banal in esenta dar e posibil sa functioneze. Vom vedea.
Pentru inceput am sa va postez punctul de pornire cu care sper sa si dezvolt proiectul personal.

Sursa de inspiratie: site romanesc vi-l recomand cu incredere.
planul-de-curatenie luat de pe Ama.ro 

Cu FlyLady nu ma prea inteleg. Nu am reusit sa adopt acest program, E uneori frustrant. Asa ca nu am sa folosesc de el.

Orice sursa de inspiratie o voi mentiona.
Ma gandesc. Pun pe hartie schema.

Spor la curatenie!


miercuri, 22 martie 2017

Trecutul care nu e al tău lasă-l

Când simti că lucrurile par să se năruie în jurul tău, aminteşteţi cele mi frumoase clipe şi momente care nu te-au rănit şi nu te rănesc atunci când ţi l-e aminteşti. Iubeşte acele momente care azi te poate face să zâmbeşti.
Aminteşteţi pasiunea ta pentru care ai muncit atât, pe care ai reuşit s-o relizezi în final.
Lasă amintirile triste, să nu mai cazi pradă lor, nu lăsa un trecut care oricum nu mai poate fi schimbat, greşeli care nu mai pot fi reparate nici măcar cu un ,,iartă-mă,,.


Trăieşte activ un prezent care te poate motiva să o iei de la capăt pentru un viitor mai bun.
Iartă tot ce e in jurul tău rău, vorbe rele şi grele. Iartă trecutul şi acceptă-l aşa cum a fost el, aşa a fost să fie. E vorba de soartă care poate ai fi putut sau nu interveni.


Multumeşte pentru ce ai, mulţumeşte cuiva sus la cer şi ascultă ce vre inima.
Fii fericita şi fără niciun cuvânt de iubire, fără nicio îmbrăţişare, fii fercită fără o iubire in viaţa ta, fără o vorba frumoasă, fără alinturi şi răsfăţ. Fii fericită că exişti şi nu pierde raţiunea de a fi, gândul că timpul se poate opri şi nu ar mai exista ziua de mâine ca să poţi face şi altceva deosebit faţă de ce ai făcut până acum.


Fiecare zi din viaţa ta poate fi începutul unui acel ,,ceva,, care te poate scoate din ceea ce simţi acum: pierdută, depresivă şi rătăcită.
Trage linie şi ai curajul să o ieid e la capăt oriunde ai fi şi cu oricine ar fi lângă tine doar fizic. Nu mai trage de un trecut să reînvie în prezent. Acel trecut nu îţi aparţine. El nu face parte din viaţa ta. Tu nu eşti ,,aleasa,, lui pe viaţă. Ia-o de la capăt, dar tu cu tine. Nu căuta braţele altcuiva să te salveze de un trecut dureros. Va vedea în tine doar o victimă nu o persoană rănită şi supărată pe destin.
Schimbă-te pentru tine şi nu pentru altcineva, nu folosi nici măcar clişeul: ,,o fac pentru copii,,.
 Nu merge aşa. Trebuie să te schimbi pentru tine şi doar pentru tine să fii tu bine. Fiind bine, vei emana cu timpul şi celor din jur stare de bine.



Nu lăsa rănile, greşelile şi orgoliile, disperarea şi reproşurile să te tragă în jos. Lasă-le acolo în trecut. Acolo le este locul. Nu mai amesteca durerile unui trecut cu prezentul. Şterge tot cu buretele. Acum, aici tu cu tine eşti. Simte+te bine tu cu tine ca să poţi merge mai departe.
În momentele astea nimeni nu te va consola şi nu îţi va iubi trecutul şi greşelile. Nu va fi cu tine când simţi că nu mai poţi. Nu uita trecutul, acel trecut dureros trebuie să rămână acolo unde îi este locul.
Fii puternică! 

Printre ganduri

E foarte greu sa nu ai sprijin...dar de unde o raya de soare trebuie sa apara.
Spera ca va aparea.

Nu renunta.
Iti va fi bine, stiu asta, simt.
Dupa lacrimi, tristeti si suparai vin bucurii, vise frumoase si ganduri mai bune.






luni, 20 martie 2017

Lumea virtuală vs lumea reală

Mă întrebam dacă lumea virtuală e mai urâtă decît cea reală. Uneori, lumea virtuală parca a fost inventata pentru oamenii care sunt dispusi la depresii si care pot invinge depresiile doar cu ajutorul lumii virtuale. Recunosc ca sunt una din persoanele care si-a petrecut ultimii ani din viata mai multi in sfera virtualului decat in cea reala. De cate ori las lumea virtuala si ma centrez pe cea reala viata mea o ia aiurea. Desi, nu m-am nascut in era tehnologiilor avansate, ba din contra fac parte din generatia cu cheia la gat, recunosc ca multe din starile mele depresive au fost invinse cu ajutorul virtualului in cele mai multe momente.


Nu recomand lumea virtualului pentru ca iti fura timpul, iti fura minuntele pe care ti l-e poti petrece in aer liber, ca tot vine caldura acum, minute petrecute cu o carte in brate, minute petrecute pentru pasiunea ta.
Singura problema este atunci cand vine vorba de relatii. Cu o casnicie ratata si cu o cariera neinceputa la timp si nefinalizata, as putea sa va scriu ca uneori e mai bine sa traiesti in virtual decat in real.
Am avut ghinionul sa cunosc oameni care nu m-au ajutat cu nimic care sa-mi fie bine, ci din contra au profitat de realitatea mea si mai rau lucrurile au luat-o razna.
Terapia unei persoane depresive nu trebuie facuta intr-un cabinet ci in aer liber. Terapie prin scris, terapie prin curatenie in casa, terapie prin citit etc. fiecarui om i se potriveste un anumit tip de terapie.
Cel mai gresit lucru este sa ne complacem in starea depresivă, in starea de neacceptare a ceea ce se intampla in lumea reala si sa nu facem nimic pentru asta.


Singurul lucru imposibil de este iubirea. Cand ai nevoie sa iubesti si sa fi iubit, e greu de rezolvat. Nicio terapie din lume nu te ajuta in ce priveste asta. Terapia iti umple uneori capul cu povesti. Uneori le crezi si tu. Eu nu cred in minuni dar cred in destin. Se spune ca destinul si-l mai face si omul cu mana lui. Sa fie asa oare? Cine stie.


Pot sa va scriu doar sa nu lasati nicio depresie sa va cuprinda, nici umbra ei nu are ce cauta in viata voastra. Goniti-o, exilaţi-o şi nu o lasati sa intre in sufletul vostru. Va scriu, odată ce a intrat nu mai iese acolo va salaslui intreaga viata. Va fi mai rau ca umbra voastra. Cand credeti ca ati ascuns-o, ea taman atunci iese la brat cu voi.
 Lasati pasiunea sa va domine depresia. Nu deveniti sclavaul relatiilor si iubirilor. Va distruge cu timpul. Nu deveniti sclav iubirii, copiilor, pasiunilor. sau altor bunuri. Cand le pierdeti, depresia va invadeaza corpul, viata, detine control absolut asupra voastra. Depresia distruge pasiunile, bunurile, oamenii din jur. Nu deveniti dependenti de ceva anume. Dependenta merge la brat cu depresia.
Am senzatia ca mi-am gresit cariera. Ar fi trebuit sa fiu doctor de suflete si nu paznicul memoriei umane.

Jurnalul unei femei simple

   (adus in blogosfera românească de către  Corcodusa ) Astazi, 1 Martie, prima zi din luna si inceputul primaverii, zice lumea din trecut. ...